Streamz

Een revolutionair contentplatform van mediabedrijven Telenet en DPG Media

 

De klant

In 2020 bundelden telecomoperator Telenet en mediagroep DPG Media de krachten om een betaalde streamingdienst uit te rollen. Beide bedrijven richtten daarvoor het gemeenschappelijke dochterbedrijf Streamz op, dat inspeelt op het veranderende kijkgedrag van de Vlamingen die alsmaar meer uitgesteld televisiekijken, reclame doorspoelen en op buitenlandse videodiensten geabonneerd zijn. Contentplatform Streamz moest hierop een lokaal antwoord formuleren. De slogan “Streamz, dat is van ons” benadrukt dat de inkomsten zo voornamelijk terugstromen naar de Vlaamse producenten.

Het project

Sinds 2016 versterkt een dedicated team van Delta Source-programmeurs één van de agile squads in de Entertainment tribe bij Telenet. In april 2020 werden we op de hoogte gebracht van de baanbrekende samenwerking in televisieland. Op minder dan zes maanden tijd moesten twee grote bedrijven geïntegreerd worden om videocontent uit te wisselen. Onze job to be done? Garanderen dat de Streamz-app en de Streamz-website alle series gepresenteerd krijgen, maar ook dat alle Telenet-klanten met een tv-box of een digicorder feilloze toegang krijgen. Dankzij onze jarenlange softwareontwikkeling voor Telenet, was dit project op ons lijf geschreven!

De aanpak

Microservices ontwikkelen voor een sluitende integratie tussen Telenet en DPG Media op minder dan zes maanden tijd? Daarvoor heb je massa’s knappe software developers nodig! En die hebben we bij Delta Source. Een elfkoppig agile team, bestaande uit negen software engineers, een designer/analyst en een product owner, legde zich toe op het foutloos aanleveren van alle informatie van de series (video’s, afbeeldingen, beschrijvingen …) in de backend van Streamz. Aan een pijlsnel tempo werd een integratie en wisselwerking van videocontent en metadata opgezet tussen Telenet en DPG Media. Het sterke teamwork stelde niet teleur en Streamz werd warm onthaald bij het grote publiek. Sinds de succesvolle lancering staat ons dev team in voor systematische verbeteringen. Ons laatste wapenfeit? Custom development voor het nieuwe abonnement, Streamz Basic. Fier om bij te dragen aan deze revolutie in het televisielandschap!

“Onder strakke deadlines en veel media-aandacht ontwikkelde Delta Source de integratielaag die het mogelijk maakt voor Telenet en DPG Media om inhoud uit te wisselen en aan te bieden aan gebruikers op beide platformen. We leverden het feature-complete platform tijdig af en zijn nog altijd verantwoordelijk voor uitbreidingen en optimalisaties.”

 

– Mark Noten, partner bij Delta Source

Een ervaren partij inschakelen voor de ontwikkeling van microservices? Rekenen op één trouw team developers voor custom software?

Contacteer Delta Source >>