B’Cover by Baloise

Rapporteringsmodule in lijn met de wetgeving, het resultaat van een stevig staaltje teamwork
De klant

In 2008 werd B’Cover NV opgericht om tegemoet te komen aan de specifieke noden van eigenaars en beheerders van kantoor- en appartementsgebouwen. Het maakt sinds 2022 deel uit van de Baloise groep en gaat vanaf dan als B’Cover by Baloise door het leven. B’Cover by Baloise is als gevolmachtigd onderschrijver gespecialiseerd in het verzekeren van gebouwen in mede-eigendom en ondersteunt zo verzekeringsmakelaars, syndici, mede-eigenaars en huurders.

Het project
Baloise is wettelijk verplicht te rapporteren over de gezondheid van haar portfolio, diezelfde naleving geldt ook voor B’Cover by Baloise. Voor de overname had B’Cover ervoor gekozen om de polissen te hosten op het SoFIE-platform van ReThink-IT. Omdat de gewenste rapportering niet standaard was ingebouwd bij SoFIE was nieuwe, custom software nodig. Als exclusieve developmentpartner van ReThink-IT met sterke wortels in de verzekeringswereld, werd Delta Source aangesteld om een adapter te ontwikkelen.

De aanpak
Wat is kenmerkend voor het aanbod van B’Cover By Baloise? Hoe werken blokpolissen? Welke verzekeringstechnische speciallekes moet de adapter het hoofd bieden? Veel vragen bij onze gedreven developers bij de aftrap, maar aan goesting om impact te maken geen gebrek. Hoewel de initiële, technische analyse beperkt was, vormde ze een goed vertrekpunt voor ons dev team in de zomer van 2022. Een kritische blik, een probleemoplossende mindset en regelmatige syncs tussen onze application architect en developers en de projectmanager en analisten van de klant resulteerden in een tailormade microservice die alle verwachtingen overtreft. Intussen draait de applicatie al enkele maanden feilloos in de productie-omgeving. En daar blijft het niet bij: ons dev team wordt opnieuw ingeschakeld door B’Cover By Baloise voor de volgende integraties. That’s the way we like it!