Het talent van morgen

Anno 1999: nadat ik was afgestudeerd aan de universiteit van Antwerpen zette ik mijn eerste carrièrestappen in de wereld van Java software ontwikkeling. Ik startte als junior consultant in een klein softwarebedrijf. Ik hield vooral van de sfeer die eigen is aan een bedrijf waar iedereen elkaar kent, een gevoel dat ik meegedragen heb in mijn latere keuzes wat loopbaan betreft.

Los van de sfeer herinner ik me levendig de training die ons als nieuwelingen te beurt viel. We kregen een reeks 4 CD-ROMS met cursusmateriaal omtrent Java en we gingen aan de slag. Zes weken later (wat uiteindelijk vier weken zou worden) waren we klaar voor onze eerste opdracht als consultant. Maar op dat moment voelde ik me er niet echt “klaar” voor.

Ik had het geluk om op een project terecht te komen met ervaren collega’s waar ik “on the job” veel van kon opsteken. Dat neemt niet weg dat ik tot op de dag van vandaag het belang erken van een degelijke begeleiding voor junior ontwikkelaars en het belang van het stelselmatig opbouwen van hun vertrouwen in wat ze doen.

Bij Delta Source geloven we sterk in de metafoor van een nieuwe plant die enkel kan groeien en bloeien mits de nodige tijd en de juiste omgevingsfactoren. Daarom organiseren we regelmatig stages die studenten toelaten om dingen te leren onder begeleiding van onze ervaren ontwikkelaars. We bootsen een realistisch software development project na – weliswaar op kleinere schaal – om hen de technische aspecten van software ontwikkeling bij te brengen maar ook het proces ervan, gaande van wijzigende customer requirements tot het organiseren van demo’s van hun opgeleverde werk.

Maar daar stopt het niet: mensen die het traject met succes doorlopen krijgen een contract aangeboden. Niet om meteen “gedropt” te worden op een billable project, maar om hun vaardigheden verder te ontwikkelen gedurende meerdere maanden. Uiteindelijk begeleiden we hen in het behalen van certificaten die hun expertise aantonen. Daarin gebruiken ze verschillende technologieën, tools en gewoontes die ze ook in hun toekomstige projecten zullen gebruiken.

Zin in meer? Wil jij deel uitmaken van de Delta Source familie? Mooi! Neem dan eens een kijkje naar onze vacatures! Of neem contact met ons op, we kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

 

– Joeri Leemans, manager bij Delta Source