Kafka as a database

De Java2Days conferentie is één van de grootste Java conferenties in Oost-Europa, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 2009. In de 2022 editie deelde onze collega Taner zijn ervaringen met Apache Kafka in een “Kafka as a database” sessie.

Het debat of we Kafka al dan niet als database kunnen beschouwen resulteert in een brede waaier van meningen. Je zit ofwel in “Team Red” of “Team Blue”.

In zijn presentatie toont Taner Apache Kafka vanuit een ander standpunt. Apache Kafka is een tool die gebruikt wordt voor het streamen van real-time data, waardoor het de facto bestempeld wordt als een event streaming platform. Kan het echter ook als een database beschouwd worden, of kan het als dusdanig worden gebruikt?

Bekijk deze sessie om deel te nemen aan het “Team Red” vs. “Team Blue” debat. In de wetenschap dat een mediareus als New York Times Kafka gebruikt als hun “bron van waarheid” voor de vele jaren van gepubliceerde content in hun beheer is het duidelijk dat het debat de moeite waard is!