Tackle je IT-problemen met een high performance team

Technologie evolueert non-stop. Surft jouw strategie behendig mee of blijft ze dobberen in haar vertrouwde baai? High performance teams zijn de way to go. Samen in één schip recht naar het doel. Maar hoe creëer je zo’n performant team? En wat zijn de voordelen? Contentmarketeer Karlijn Van De Sype ging in gesprek met Benne Bastin, Chief Commercial Officer bij Delta Source, waar teamwork de standaard is.

High performance team

Dag Benne! Delta Source werkt al jaren succesvol in teams. Wat kenmerkt een high performance team?

Benne: “In een high performance team steken gepassioneerde professionals de koppen bij elkaar om het project van een klant snel en efficiënt naar de finish te loodsen. Iedereen is perfect op elkaar afgestemd en zet zijn of haar unieke talenten in. Duidelijke en respectvolle communicatie is daarbij essentieel, net als een ambitieus en helder doel. Alleen zo kan je samen naar het gemeenschappelijke doelwit varen zonder onderweg te kapseizen.”.

Wat zijn de voornaamste businessvoordelen van high performance teams?

Benne: “Het idee van high performance teams komt oorspronkelijk uit de IT-sector. Het concept? Niet één IT’er, maar een volledig team van experts neemt een IT-probleem onder de loep. Brainstorming en agile werken zijn key. Doordat iedereen elkaar vertrouwd en als een hecht team naar hetzelfde doel toewerkt, bekom je snellere en kwalitatievere resultaten. Zo bespaar je als manager een hoop tijd, geld en energie. Want hoe langer een IT-project blijft liggen, hoe langer het duurt voordat je product rendeert. Het resultaat? Een sterk dalende total cost of ownership!”

Tot slot, hoe hou je de lijnen kort tussen je business en IT?

Benne: “Een gedreven IT-team is niet stug en traag, maar wendbaar en veerkrachtig. Wederzijdse verantwoordelijkheid en constructieve feedback staan centraal, waardoor haar collectieve kennis voortdurend groeit. Door samen te werken met een high performance team, voorkom je bovendien onnodige meetings en telefoongesprekken met steeds weer nieuwe collega’s of partijen. Zo hou je de lijnen kort tussen je business en IT, en schiet je sneller vooruit.”

Snellere en betere oplossingen, dat klinkt veelbelovend. Dankjewel voor deze interessante inzichten en praktische tips, Benne!

 

Ga in zee met een high performance team

Is je bedrijf klaar voor razendsnelle IT-oplossingen? Heeft je software nood aan een goed geoliede machine van developers? Vergeet het hokjesdenken en vertrouw je case toe aan een dynamisch IT-team. Bij Delta Source leun je op de kennis van ons volledige bedrijf en geniet je van professionele IT-oplossingen op maat. Wij nemen end to end verantwoordelijkheid: van analyse tot implementatie en meer. Welkom aan boord van ons schip.

Contacteer Delta Source