Van rookie tot revolutionair

Zo stoomt de Delta Source Academy het softwaretalent van morgen klaar

Zonder eerste werkervaring is het als junior developer een serieuze uitdaging om een IT-job te scoren. Het merendeel van de CEO’s, CIO’s en CTO’s verkiest een programmeur die zijn eerste strepen verdiend heeft, boven een schoolverlater. Nochtans lopen young graduates over van potentieel. Delta Source gooit het bewust over een andere boeg en investeert actief in het softwaretalent van morgen. Enter de Delta Source Academy!

Dag Taner! Jij bent niet alleen Senior Software Engineer en Team Lead bij Delta Source maar ook het levende reclamebord van de Delta Source Academy.

Taner: “Dat klopt. (lacht) Ik ben met veel enthousiasme de voortrekker van de Delta Source Academy. Dat betekent dat ik binnenshuis het centrale aanspreekpunt ben voor iedereen die betrokken is. Maar ook buitenshuis licht ik graag het verhaal en de visie toe van onze eigen Academy gericht op gedreven en beloftevol IT-talent.”

Waarom biedt een structurele IT-partner met high performance teams een opleidingsprogramma aan?

Taner: “Bij Delta Source voelden we al langer aan dat er ontbrekend puzzelstuk was in de leercurve van beginnende developers. Ze zijn gepassioneerd door software development maar botsen tijdens het solliciteren telkens op hetzelfde probleem: geen ervaring. Krijgen ze toch een kans, dan moeten zich snel bewijzen. Het nadeel? Geen intensieve begeleiding en weinig theoretische basis.”

Hoe komt de Delta Source Academy tegemoet aan die vraag?

Taner: “We hebben de koppen bij elkaar gestoken en na lang beraad – we blijven tenslotte IT’ers die geloven in een sterk plan van aanpak – hebben we een gefaseerd studietraject gelanceerd. De Delta Source Academy bestaat bewust uit twee delen. Eerst dompelen we pas afgestudeerde ontwikkelaars zo’n twee maanden volledig onder in de technieken, geven we ze een brede blik op development en verzekeren we hen van een sterke basiskennis over Java. Na de opleidingsfase vangt de stageperiode aan. Theorie en praktijk kunnen niet zonder elkaar.”

Wie kan zich kandidaat stellen voor zo’n opleiding van formaat?

Taner: “Een grenzeloze interesse voor software development is een basisvereiste, daarnaast heb je als kandidaat idealiter al een programmeeropleiding genoten. Niet iedere studie heeft dezelfde output, en net daarom start de Academy breed. Naarmate de tijd vordert, maakt de theorie plaats voor de praktijk en neemt ook de complexiteit toe van de interne projecten waarop deelnemers werken. We houden het ook niet fictief, hé. Echte klantenprojecten zijn namelijk zo’n goede leerschool die de junior programmeurs, onder ons waakzaam oog, niet mogen missen.”

Tot slot, een intern studietraject kent ergens een eindpunt: wat is de vervolgstap na een glansrijke passage aan de Delta Source Academy?

Taner: “We leggen de lat bijzonder hoog. Dat biedt als voordeel dat wie het intensieve leertraject goed afrondt, een grote kans heeft op een jobaanbieding bij Delta Source. Zo niet, betreedt een gepassioneerd Java-programmeur het werkveld met een aantoonbare eerste ervaring. Hoewel we niet iedereen bij ons kunnen houden, zijn we heel fier dat we deel uit mogen maken van de groeicurve van onze junior developers aan de Academy. Uiteindelijk loont de lat hoog leggen voor iedereen, op korte en op lange termijn!”

 

Interesse om je carrière in IT af te trappen bij een begripvolle werkgever? Of om een beroep te doen op high performance teams om je toekomstbestendige software te ontwikkelen?

Contacteer Delta Source