Get to know our founding fathers

De dev teams van Delta Source bouwen al meer dan 10 jaar sterke software voor middelgrote en grote bedrijven. De switch van start-up naar scale-up wordt gevierd met een splinternieuwe branding. Hoewel het logo een update krijgt, blijft de missie onveranderd. Dat blijkt uit een boeiende babbel met het leading team. Lees verder en maak kennis met de down-to-earth founders!

Dag Daan en Mark! Delta Source begon klein en gedreven in 2012. Hoe zijn jullie gestart?

D: “Mark en ik zaten als Application Architects samen in een projectteam. We deelden dezelfde passie voor businesssoftware en dezelfde hands-on werkwijze. Buiten de werkuren staken we allebei de schouders onder eigen IT-projecten.”

M: “Daan en ik merkten dat er in het buitenland veel talent was voor complexe softwareprojecten. We waren ervan overtuigd nearshore anders in te zetten dan de meeste bedrijven doen. Geen repetitief werk uitbesteden, wel technische uitdagingen en verantwoordelijkheden geven.”

D: “Omdat we het goed wilden doen, hebben we uitgebreid geïnvesteerd in de opstart en ons netwerk. Veel contactmomenten, nauwe opvolging … Stap voor stap werden de banden met Bulgarije sterker, de opdrachten groter en de resultaten mooier. In 2016 brak de tijd aan om consultancy vaarwel te zeggen en ons echt 100 % als Delta Source te positioneren met dev teams as a service. Joeri Leemans, waarmee ik in het verleden al had samengewerkt, vervoegde ons even later als Software Architect en 3de managing partner.”

Dag Aleksander! Jij stuurt het Bulgaarse team aan. Hoe ben je bij Delta Source terechtgekomen?

A: “Delta Source heeft een sterke connectie met de technische universiteit van Plovdiv. Een kennis van me die er werkt als assistent, stelde voor om met Mark en Daan kennis te maken. Nochtans was ik niet op zoek naar een nieuwe job, want ik was nog maar net gestart als junior IT’er. Na enkele aangename gesprekken, ben ik overstag gegaan. Wat heeft me over de streep getrokken? Ik werd als developer vanaf dag één naar waarde geschat en helemaal ondergedompeld in de kwalitatieve way of working waar Delta Source voor staat. Naarmate de jaren verstreken en het aantal Bulgaarse collega’s groeide, nam ik steeds meer een managementrol op. Sinds 2021 ben ik fulltime manager van Delta Source Bulgarije. Ik dacht toen dat dat niet nodig zou zijn, want mijn agenda zou snel leeg worden. Heb ik dat even verkeerd ingeschat, ik heb me nog geen moment verveeld.” (lacht)

Vaart Delta Source nog dezelfde koers als bij de start?

D: “Nog steeds leggen we ons toe op bedrijfskritieke software, oftewel uitdagende softwareprojecten. Die focus is ongewijzigd. Wanneer wij startten met nearshore, was het geen ongekend concept in de IT-wereld. Al bestonden er heel wat vooroordelen over. Om die reden leggen we de kwaliteitslat hoog en dat doen we nog altijd. Onze medewerkers zijn supergetalenteerde developers waarop je kunt bouwen, dat is aangenaam werken voor klanten en voor collega’s.”

M: “Onze missie is sinds de start ‘we craft the software you actually need’. Delta Source staat niet voor standaardoplossingen, wel voor technisch maatwerk. We zijn vandaag omringd door een groter team en er lopen meer projecten, maar in de kern doen we nog altijd hetzelfde met minstens evenveel goesting.” 

Hoe blijven jullie geconnecteerd met lopende projecten en medewerkers? 

A: “Toen ik startte bij Delta Source waren we met twee Bulgaarse ontwikkelaars, eind 2023 zijn we met 30. We nemen de tijd en ruimte om nieuwe medewerkers goed en grondig te begeleiden, verwelkomen en wegwijs te maken. Die aanpak loont, want het aantal software engineers dat in meer dan tien jaar hier vertrokken is, kan ik op één hand tellen. Onze dagelijkse ochtend- en middagcall zorgt er eveneens voor dat we heel betrokken zijn bij elkaars projecten. We weten precies van elkaar waar we mee bezig zijn, springen bij wanneer nodig, of werpen een frisse blik op een pittige case. Als manager neem ik ook heel regelmatig poolshoogte bij mijn mensen. Korte een-op-eens om te checken hoe de projecten verlopen en hoe het persoonlijk met hen gaat, zijn van onschatbare waarde.”

D: “Het is onmogelijk om als manager voor ieder project betrokken te zijn en blijven bij de dagelijkse gang van zaken. We hebben het volste vertrouwen in onze medewerkers. Natuurlijk zijn we altijd bereikbaar voor vragen of bezorgdheden. Ik mag voor zowel mezelf, als voor Joeri, Mark en Aleksander spreken, als ik zeg dat we bereikbaar en begripvol zijn. We zijn geen managers die zich in een apart kantoor over de strategie of finances buigen, ons vind je gewoon tussen de developers.”

Op meer dan 10 jaar bouwen, implementeren en optimaliseren landen er ongetwijfeld al eens mooie woorden in de mailbox. Op welke complimenten zijn jullie het fierst?

D: “Vorig jaar kwam er op een event een medewerker van onze klant naar mij. Die bedankte Delta Source uitdrukkelijk omdat hun bedrijfssoftware nu altijd en overal up and running is. Voor ons is dat vanzelfsprekend. Geen bugs, geen delay, geen maintenance breaks. Maar da’s dus niet zo evident. Dan ben ik wel trots dat wij dat hebben kunnen waarmaken voor die klant.”

M: “Mij doet het deugd als ex-collega’s naar ons doorverwijzen wanneer hun netwerk een IT-partner zoekt of wanneer hun vrienden of kennissen een softwarebedrijf zoeken om te gaan werken als ontwikkelaar. Hoewel we geen collega’s meer zijn, zijn de banden toch goed gebleven. Heel tof!” 

A: “Wij Bulgaren zijn van nature misschien net iets minder georganiseerd dan de Belgen? (lacht) Heldere afspraken of snelle resultaten vinden ze hier niet vanzelfsprekend. Als ik merk dat de korte communicatielijnen en kwalitatieve realisaties van Delta Source geapprecieerd worden, ben ik trots.”

Tot slot, wat staat er dan te prijken bovenaan de bucketlist van Delta Source?

M: “Goh, daar moet ik even over nadenken. Grenzeloos dromen ligt niet zo in onze natuur. We zijn nogal down-to-earth …” (lacht)

A: “Dan zal ik eerst antwoorden! Deze zomer staat er veel te gebeuren voor het Bulgaarse team. Tijdens ons Summer Camp staat er vooral veel fun op de agenda. Ideaal voor de teamsfeer! Later deze zomer nemen we onze intrek in een nieuw kantoor. Als het nu full house is, zijn er stoeltjes te kort. In het nieuwe kantoor zal er aan plaats en inspiratie geen gebrek zijn. Ik kan niet wachten!”

M: “Nu we de start-upfase voorbij zijn, droom ik voor Delta Source van zelfsturende teams. En Delta Source Academy, die we vandaag al aanbieden aan beloftevolle Bulgaarse IT’ers, naar België brengen lijkt me ook wel wat. We zijn klaar voor de toekomst, absoluut!”

Een softwarepartner inschakelen die ervaren is in complexe systemen, delicate data, en efficiënte flows? Of zelf de mouwen oprollen en meebouwen aan state-of-the-art software?

Contacteer Delta Source