Continuous improvement in de praktijk: hoe dark launches en feature flags leiden tot snel, goed resultaat boeken

‘Al doende, leert men’, een continuous improvement process gaat uit van dat idee. Waarom opteer je als CEO, CTO of CIO voor zo’n dynamische projectmethodiek? Wat maakt dat de ene case meer baat heeft bij een agile werkwijze en de andere bij een vooraf vastgeklikt verloop? Delta Source licht, aan de hand van onze wapenfeiten voor Streamz, toe hoe onder meer dark launches en feature flags leiden tot snelle, goede realisaties.

Continuous improvement in de praktijk

Voortdurend verbeteren voor Streamz

Als vaste softwarepartner van Telenet kreeg Delta Source in 2020 het vertrouwen om mee te bouwen aan het innovatieve contentplatform Streamz. Met een scherpe deadline voor ogen, vijf maanden ontwikkelen en pal voor Disney+ lanceren, wisten we dat flexibiliteit broodnodig zou zijn. In plaats van de integratielaag tussen Telenet en DPG Media te programmeren zonder wisselwerking en bijsturing, leverden we stelselmatig stukjes software (feature flags) op. Continuous delivery vermeed tijdrovende vergaderingen en verzekerde dat er stelselmatig deliverables en testings waren. Het effect? Streamz doorstond de dark launch bij een testpubliek met glans en werd succesvol en tijdig afgevuurd op Vlaanderen. Hoewel werken via een continu verbeteringsproces lef vraagt bij aanvang, stelt een onderbouwd resultaat nooit teleur!

Lees de hele case >>

“Onze klanten hoeven niet op hun honger te blijven zitten. Een continu verbeteringsproces houdt in dat er weinig opvolging van hen verwacht wordt, terwijl ze snel eerste, tastbare resultaten te zien krijgen. Zelden kun je al aan de startmeet het eindpunt bepalen, daarom pakken onze mature dev teams software development stap per stap aan.” – Mark Noten, founder en managing partner bij Delta Source

Continuous improvement zit in het Delta Source-DNA

Continuous improvement (CI) is niet eigen aan software development en wint binnen diverse domeinen aan populariteit. Toch zit de filosofie al jaren in het hart van Delta Source. We hebben een ervaren, multidisciplinaire ploeg van programmeurs die goed op elkaar zijn ingespeeld. Snel schakelen, probleemoplossend denken en verantwoordelijkheid nemen, zit in ieder van ons zijn DNA. Custom development wordt niet aangestuurd vanuit een ivoren toren, het is het resultaat van teamwork. En laat dat nu net zijn wat Delta Source is: een ijzersterk en positief team.

“Niet ieder project heeft baat bij CI en agile development is geen silver bullet. Als er nood is aan custom software binnen een duidelijk kader, neem nu een productielijn met strikt gedefinieerde procedures, dan haal je er voordeel uit om met een fixed scope en projectmatig te werken. Het is niet logisch dan incrementeel te programmeren. Hoewel agile alomtegenwoordig is, is het niet standaard de beste optie.” – Mark Noten, founder en managing partner bij Delta Source

Weet met wie je in zee gaat via onze gratis deep dive