Wat niet-developers kunnen leren van Behavior-Driven Development

Ben jij vertrouwd met Behavior-Driven Development of kortweg BDD? Hoewel de naam doet uitschijnen dat het concept voorbestemd is voor doorwinterde ontwikkelaars, kunnen veel meer mensen dan enkel programmeurs ermee aan de slag. BDD maakt, bijvoorbeeld gedurende development, komaf met miscommunicatie. Laat een glasheldere communicatie nu net hetgeen zijn dat ieder complex project ten goede komt. Delta Source geeft je mee wat niet-developers kunnen leren van BDD.

De specificaties van BDD

De kern van Behavior-Driven ontwikkeling bestaat uit uitvoerige testing. Het grote voordeel schuilt nochtans niet in de ruime aandacht voor de testfase, wel in het actief inzetten op continue communicatie. Bij BDD gaat softwareontwikkeling, de uitvoerende fase van een project, niet door achter gesloten deuren. De methode stimuleert ontwikkelaars en niet-ontwikkelaars om open en optimaal met elkaar te communiceren via eenduidige scenario’s. Business en development gaan met elkaar in gesprek en zetten zo de neuzen in dezelfde richting. Vaarwel afzonderlijke eilanden, welkom nauw teamwerk!

Lees meer over BDD 

De meerwaarde van BDD

Aangezien BDD weinig bekend is bij niet-technici maar boordevol troeven voor hun projecten zit, nam Delta Source enkele jaren geleden een actieve rol op in het stimuleren van hun kennis. Omwille van hun jarenlange ervaring werden onze managing partners Mark Noten en Joeri Leemans uitgenodigd om deel te nemen aan het TETRA-onderzoeksproject ‘First Time Right’ van Hogeschool UCLL. Vergezeld door een groep innovatieve ondernemingen leerden we bedrijven aan de start van een nieuw automatiseringstraject BDD stapsgewijs toepassen. Door het gebruik van een gemeenschappelijke taal ervaarden de deelnemende bedrijven zelf de voornaamste voordelen. Sterke documentatie, vlotte communicatie en snelle feedback: what’s not to like?

 Lees meer over First Time Right

“In de praktijk is de afstand tussen business en development vaak groter dan gedacht. Behavior-Driven Development wil die kloof overbruggen. Er ligt veel focus op testing en technische specificaties worden in hapklare taal gegoten. Die scenario’s maken het, voor iedereen die betrokken is bij het project, eenvoudiger om te begrijpen waarover het gaat. Natuurlijk komt zo’n klare taal ook buiten software development van pas!”

 

 

– Mark Noten, founder en managing partner bij Delta Source

Meer inspiratie krijgen over development met business impact?

Naar het blogoverzicht