Collega in de kijker: senior software developer Nikolay Ivanov

“Afwisseling, verantwoordelijkheid en persoonlijke groei: ze vormen de ideale jobcombo.”

Jobaanbiedingen in overvloed voor IT’ers. Dat maakt ons nieuwsgierig naar wat junior, medior of senior software developers op zoek zijn. Geen betere manier om te weten te komen waarom onze gedreven ontwikkelaars voor Delta Source kiezen, dan hen het woord te geven. We schuiven aan tafel met senior softwareprogrammeur en team lead Nikolay Ivanov.

Dag Nikolay! Je keuze voor Delta Source ligt al enkele jaren achter jou. Herinner je je nog hoe je bij ons terechtgekomen bent?

“Ik heb voor het eerst over Delta Source gehoord in 2017, toen ik informatica studeerde aan de universiteit van Plovdiv in Bulgarije. Een medestudent was deeltijds aan de slag bij Delta Source en was vol lof over de flexibiliteit en begeleiding. Ikzelf werd toen uitgenodigd door een van mijn professoren om in zijn start-up als jobstudent te stappen. Een fijne kans, maar de bedrijfscultuur was geen match. Mijn collega-student was op de hoogte dat ik een stageplaats gedurende mijn master zocht en heeft me dan in contact gebracht met Delta Source. Hij wist dat je er stage kon lopen onder de beste begeleiding met de mogelijkheid op een eerste vaste job in IT.” 

Solliciteren kan spannend zijn. Hoe heb je de kennismaking met team Delta Source beleefd?

“Ik was heel zenuwachtig voor het kennismakingsgesprek, maar dat liep uiteindelijk van een leien dakje. Het eerste gesprek was in het Bulgaars, dus de taal vormde geen barrière. De zenuwen namen toe toen ik hoorde dat de oprichters uit België een bezoekje gingen brengen aan het Bulgaarse kantoor en mijn tweede interview met hen plaatsvond. Die stress was nergens voor nodig, want hoewel ik me moest behelpen in het Engels straalden ze dezelfde rust, passie en professionaliteit uit als mijn gesprekspartner tijdens de intake. Voor ik het wist, kreeg ik het goede nieuws en startte mijn stage. Die was een succes en groeide uit tot een vaste job. Vandaag zijn we ruim zeven jaar verder en ik heb nog geen moment spijt gehad!”

Wat mag een schoolverlater verwachten van een startersjob bij Delta Source?

“Bij aanvang ondersteunde ik op interne projecten, dat deed ik onder de vleugels van een ervaren collega. Een ideale manier om vertrouwd te raken met de unieke aanpak van Delta Source. Je hoeft niet voor een klant te werken om te leren samenwerken, kennis te delen en relevante werkervaring te sprokkelen. Na een vlotte inwerkperiode vervoegde ik het projectteam voor ReThink-IT. Mijn takenpakket bestond uit coderen, coderen, coderen waardoor mijn developmentskills in toptempo toenamen. Na enkele jaren op hetzelfde project keek ik uit naar verandering. Gelukkig kon ik met mijn vraag naar een aangepast takenpakket terecht bij mijn werkgever en collega’s. Er was meteen oor naar. Ik mocht van project wisselen en kreeg zo de kans om mijn kennis te verruimen op nieuwe developmentdomeinen. Delta Source focust op complexe custom software, dus aan uitdaging geen gebrek.”

Je vervult vandaag een dubbele functie. Waaruit bestaat je huidige takenpakket?

“Klopt. Enerzijds ben ik senior software developer met een specialisatie in Java. Anderzijds ben ik team lead. Waar ik in het begin 100 % van de tijd software ontwikkelde, verdeel ik mijn tijd intussen over uitvoerend development, strategische projectbegeleiding en mentorship van junior developers. Ik maak weer deel uit van het projectteam voor ReThink-IT in een gloednieuwe rol. Collega’s kunnen bij mij terecht met vragen, ik bewaak het overzicht en geef strategisch advies over de next steps in de softwareontwikkeling. Erg fijn dat de invulling van je takenpakket bespreekbaar is bij Delta Source. Er is hier heel veel begrip voor dat competenties en interesses kunnen evolueren tijdens je carrière in IT. We hoeven als senior software developers geen nieuwe horizonten op te zoeken, maar kunnen gewoon onze vraag naar nieuwe taken op tafel leggen. In overleg wordt er dan een nieuwe invulling bepaald, die bovendien tussentijds geëvalueerd wordt. Toch terug naar je oorspronkelijke takenpakket? Of nog andere skills aanscherpen? Alles is mogelijk.”  

Wat staat er nog op jouw Delta Source-bucketlist?

“De verhuis naar ons nieuwe kantoor in Plovdiv dit najaar, daar kijk ik écht naar uit. Het is heel fijn om te mogen deel uitmaken van een tof team dat volop groeit. Als ik ambitieus mag zijn, dan gun ik Delta Source naast haar twee kantoren in België en Bulgarije, misschien nog een extra uitvalsbasis. Wie weet landen we wel in Tsjechië? De groei van Delta Source gaat heel organisch en goed georganiseerd, ik geloof dat we daardoor alles in onze mars hebben om in de (verre) toekomst extra vestigingen te openen. Het bedrijfs-DNA wordt nauwgezet bewaakt dus alles op zijn tijd, maar ik heb er alvast zin in!”

“Sfeer is geen meetbare factor, maar wel allesbepalend voor het succes van je job. De bedrijfscultuur hier is heel open, positief en begripvol. Enerzijds kan ik rekenen op het advies van collega’s en anderzijds weet ik dat ze mijn feedback écht appreciëren. Ik voel me hier op mijn gemak!” – Nikolay Ivanov, software developer en team lead bij Delta Source

Ook meebouwen aan complexe custom software, veel verantwoordelijkheid krijgen en een hechte teamsfeer ervaren? Laat van je horen! We verwelkomen nieuwe senior software developers.

Contacteer Delta Source